Φωτογραφίες
Επικοινωνία
 
Ελληνικά

Χαλκιδική. Μια περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας, ιδιαίτερα προικισμένη
αφού μπορεί να συνδυάσει τα καταπράσινα δάση γεμάτα πεύκα
με την γαλαζοπράσινη, κρυστάλλινη θάλασσα.

Η Χαλκιδική χωρίζεται σε τρεις χερσονήσους που συνήθως τις αποκαλούν «πόδια».
Έτσι, το πρώτο πόδι ονομάζεται ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ, το δεύτερο πόδι ΣΙΘΩΝΙΑ και το τρίτο πόδι ΑΘΩΣ.

Το πρώτο πόδι ή αλλιώς η χερσόνησος της Κασσάνδρας, είναι και το πιο ανεπτυγμένο τουριστικά, αφού βρίσκεται αρκετά κοντά στην Θεσσαλονίκη (65 χιλιόμετρα περίπου από την Θεσσαλονίκη) και προσελκύει ακόμη και τους παραθεριστές του Σαββατοκύριακου.

Η χερσόνησος της Κασσάνδρας, χωρίζεται από την υπόλοιπη Μακεδονία από μια Διώρυγα μήκους 1250 μέτρων και πλάτους 40 μέτρα, έτσι ενώνονται ο Κόλπος τους Θερμαϊκού με τον κόλπο του Τορωναίου.
Δεν υπάρχουν ιστορικά στοιχεία για πότε πραγματικά δημιουργήθηκε αυτή η διώρυγα αλλά σύμφωνα με την ιστορία είναι πιθανόν να την άνοιξε ο Κάσσανδρος και αργότερα τελειοποιήθηκε από τους Βυζαντινούς αυτοκράτορες.

Ποσείδι. Μια μικρή περιοχή που παράλληλα είναι και η παραλία της Καλλάνδρας. Μια πολύ όμορφη παραλία με χρυσαφένια αμμουδιά και με σημείο αναφορά τον φάρο της περιοχής.

Στο Ποσείδι, μπορείτε να κάνετε σχετικά ήσυχες διακοπές αλλά ταυτόχρονα και έντονες, αφού υπάρχουν λίγο πιο έξω από την περιοχή παραλιακά beach bar. Ιδανική παραλία σας περιμένει για να χαρείτε τον ήλιο και την θάλασσα. Σε πολύ μικρή απόσταση μπορείτε να επισκεφθείτε τον Ναό του Ποσειδώνα και την αρχαία Μένδη
(την πόλη με το χαρακτηριστικό νόμισμα του ανθρώπου επάνω στον γάιδαρο).

Αν και υπάρχουν τα πάντα σε είδη πρώτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένου και φαρμακείου, σε απόσταση 12 χιλιομέτρων είναι η πόλη Κασσανδρεία, όπου διαθέτει κέντρο υγείας, τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες (ΕΛΤΑ, ΕΦΟΡΙΑ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ κτλ).

chalkidiki, halkidiki, greece, posidi, poseidi, possidi, χαλκιδική, ποσείδι, ποσίδι, διακοπές, εν

 

 

οικιαζόμενα σωμάτια, studios, vacations, relax, halkidiki,Greece,Pictures, Information, thessaloniki, thesaloniki, rooms, studios, Χαλκιδική, Δωμάτια, διαμονή, διακοπές, βόρεια ελλάδα, ελλάδα, ελληνικές διακοπές, φτηνά δωμάτια, θάλασσα, θεσσαλονίκη

2013 Studio Nestori - Created by